10 изумителни музея от различни кътчета на света – първа част

Кой не обича да пътува и да разглежда забележителности, културни и исторически места. Сега за всички почитатели на туризма сме подготвили малък списък с 10-те уникални музей по света. Всеки от тях носи впечатляващи предмети от изкуствата и съхранява спомена за една странна култура.

В списъка на странните музеи има много ексцентричност и учудващи колекции, които будят интереса на хора от всички краища, предлагайки интересна по свое му информация. Ето и тях:

2. Музей НЛО, намира се в Гьореме, Турция. Славата на този край се носи години наред, а тя разказва за местните, които живеели в пещери и скални образования. Тъкмо и в една от пещерите се намира световни известния музей на НЛО. На това място посетителите могат да разгледат всичката съществуваща по света информация за извънземни и разкази на хора отвлечени от такива.

2. Музей-тоалетна, се разполага в Ню Делхи в страната Индия. В него са поместени толкова много факти и история събирани от 2500 г. пр. Хр., от създаването на първите тоалетни помещения, че едва ли обикновеният ум може да си представи такова нещо. В идеята за създаване на подобен музей, била заложена и стратегия да научи хората на елементарни хигиенични грижи. Всичко това било сторено, с цел да превъзпита местното население на Индия

3. Музей на водопровода и канализацията, има в Париж, Франция. Освен с Шанз Елизе и Айфеловата кула, този град се слави и с такъв музей, който представя историята на отводнителните канали. В XIII-ти век е построена най-старата канализация в света.

4. Музей на медицински технологии, разполага се в САЩ, щата Минесота и е част от музея на науките в страната. В него се съхранява всякакви чудати технологии и медицински уреди будещи не само изумление, но и често дори смях.

5. Музей на фалосология, намира се в малко рибарско селце в Исландия, носещо името Хюзавик. На това място се пази колекция от най-различни животински фалоси, живеещи по острова. Идеята за създаването на музея била по инициатива на Сигурдур Хиартарсон, който бил учител по история. Някога на него му бил подарен подобен подарък и от тогава взел решение да създаде такова място. В него обаче липсват част от хомо сапиенса.

Следва продължение…..