10 изумителни музея от различни кътчета на света – втора част

В продължение на предходната тема, чудесата на света не свършват, а дори те са увековечени, по начин, който може най-добре да ги представи на света. Ето и останалите музей с чудновати експозиции и колекции, от 10 най-странни музея:

6. Музей на етнография и антропология, разположен е във вечния Санкт Петербург, в могъщата Русия. Съществува от времето на Петър Велики и е кръстен точно на императора на Русия. Намира се на самия бряг на Нева. В него е съхранена най-ужасяващата и странна експозиция, от всякакви погнусителни неща, като деформирани човешки ембриони, сиамски близнаци, сраствания на вътрешни органи и всичко това, съхранено в епруветки. Идеята за създаване на музея в Русия била изследвания и събиране на редки и феноменални творения на природата. В цялата експозиция на Музея са поместени милиони експонати от Новия и от Стария Свят.

7. Музей на котките, създаден е през 1993 г. и е в Малайзия до остров Борнео. Името на музея, както и разположението му обяснява защо експозициите и историите с данни и факти, говорят, толкова много за котките. Самият остров е бил много населен от различни котки, а в музея всеки може да получи пълна информация за всяка една порода котка по света.

10. Музей на женските дни, се разполага във Вашингтон, в САЩ. Посветен е на странни ритуали събрани от цял свят, във връзка с физиологичните процеси при жените през вековете и в различните краища на планетата. На това място посетителите могат да видят изложби свързани с историята на тампони, дамски превръзки и специалното бельо за менструалните дни. На това място има над 1000 реклами в тази връзка. От 1998 г. музеят е затворен, но колекциите могат да бъдат разгледани при заявка.

9. Музей на вещерство, Корнуъл е открит през 1951 г. в Англия. В него се съхраняват всякакви артефакти, книги, магии, история свързани с вещиците. Интересни са и книгите за магьосничества.

10. Музей на средновековни мъчения, намира се в Чехия. Определено подобна експозиция не е за разглеждане от всеки. Тя представлява всякакви приспособления за мъчителни и бавни изтезания. Подобен на този музей е и музеят в Амстердам, където има дори по-богата колекция. В Малта е трети подобен музей, известен като Музеят на разпитите, там доминират восъчните фигури.